Tähtiseura (sinettiseura)

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma.

Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

Ensi askeleet:

Ajatus Sinettiseuraksi hakemisesta oli itänyt jo useamman vuoden. Useamman vuoden hilajiselon jälkeen saatiin jaosto kasaan ja monta vuotta johtokunnan alaisuudessa toimineet monilajiset liikuntakerhot siirrettiin yleisurheilujaoston alle. Ensimmäisen kunnon sysäyksen se sai, kun yleisurheilujaoston toimintaa aloitettiin herättelemään henkiin kunnolla syksyllä 2011 ja yleisurheilujaoston kehittämisillassa 5.10.2011 jaosto päätti hakea Sinettiä. Tämän jälkeen seuran johtokunta siunasi hankkeen kokouksessaan 20.2.2012.

Tämän jälkeen haettiin seuratoiminnan tukirahaa Sinettihankkeen vauhdittamiseksi ja sitä saatiinkin jaostolle 2000 €.

Uutta osaamista ja toimintaa:

Keväällä 2012 toimintaa heräteltiin koulukiertueella ja yleisurheiluleirillä. Jo aiemmin oli koulutettu toistakymmentä uutta lasten yleisurheiluohjaajaa. Toukokuussa 2012 starttasi koko kesän kestänyt yleisurheilukoulu ja kuukausikilpailujen lajitarjotinta monipuolistettiin. Lisäksi järjestettiin yhdet piirikunnalliset kilpailut. Yleisurheilu oli saanut vauhdilkkaan startin ja yu-lisenssien määrä hyppäsi suoraan nollasta noin sataan lisenssiin.