Pilates


Vahvistaa kehoa & mieltä! 

Pilates on Joseph Pilateksen (1883-1967) nimeämä ja luoma kokonaisvaltainen kehon ja mielen hyvinvointia edistävä metodi, joka kehittää erityisesti kehonhallintaa ja kehotietoisuutta. Pilates-harjoittelu keskittyy syvien lihasten löytämiseen, aktivointiin ja vahvistamiseen. Säännöllisen harjoittelun tuloksena paranevat vartalon voima, kestävyys ja liikkuvuus sekä ryhti. 

Pilates-harjoittelu edistää kehotietoisuutta, millä tarkoitetaan kykyä tiedostaa ja tuntea liike sisältä ulospäin. Tutkimuksissa on pystytty todistamaan, missä järjestyksessä lihasten tulee aktivoitua, jotta selkäranka saa riittävästi tukea kestääkseen siihen kohdistuvaa kuormitusta. Myös hengityksen vaikutusta on tutkittu ja pystytty osoittamaan, että pallealihas syvään sisäänhengittäessä tukee lannerankaa.

Pilates-harjoittelu sopii lähes kaikille, niin liikunnan ammattilaisille, kuntoilijoille kuin vasta-alkajille. Urheilijoille pilates toimii hyvänä tukena varsinaiselle lajiharjoittelulle. Pilates opettaa huoltamaan kehoa, tuntemaan sen toimintaa ja huomioimaan sen erityispiirteitä.


Pilates-tunnit heinäkuussa 2021

  • Lempeä pilates torstaisin klo 15.15-16.00, Mäntyareena
  • Kuntopilates torstaisin klo 16.30-17.30, Mäntyareena

Hinta, ks. hinta ja maksaminen. 

Ilmoittaudu sinäkin mukaan, ks. ryhmät ja ilmoittautuminen. 

Tervetuloa pilatekseen!