Kehonhuolto

Lisää liikkuvuutta, kohenna ryhtiä, paranna tasapainoa ja rauhoita mieli. Kehonhuolto hoitaa sekä kroppaa että mieltä!


Kehonhuoltotunnit ovat rauhallisia tunteja, joissa keskitytään liikkuvuuteen, liikehallintaan, kehon linjauksiin ja tukilihaksiin. Kehonhuoltotunneista on hyvä aloittaa jumppaharrastus. Tunti sopii myös aktiiviliikkujille palauttavaksi harjoitteeksi.

 

IKILIIKE KUNTOJUMPPA


Tunti sisältää vain vähän tai ei lainkaan hyppyjä, joten nivelten rasitus on tältä osin vähäistä. Tunneilla hyödynnetään monipuolisesti erilaisia välineitä, kuten jumppakeppejä, kuminauhoja, sekä erikokoisia palloja.

Rasitus-/vaikeustaso: Kevyt/Helppo

Sopii: Vähän liikkuville, ikääntyneille ja raskaana oleville, sekä pienten lasten äideille

Kehittää: Yleiskuntoa, kehonhallintaa, sekä koko kehon lihaskuntoa.

Maanantai klo 11.00-11.50, lukion pieni sali (syksy) ja Volttisali (kevät 2022)

Ohjaaja: Mervi Arsiola

Varustevinkki: Jumppatossut tai -kengät, juomapullo, pieni pyyhe, oma jumppa-alusta / voit käyttää Volttisalin uusia jumppa-alustoja

PILATES - UUTTA!


Pilates on Joseph Pilateksen (1883-1967) nimeämä ja luoma kokonaisvaltainen kehon ja mielen hyvinvointia edistävä metodi, joka kehittää erityisesti kehonhallintaa ja kehotietoisuutta. Pilates-harjoittelu keskittyy syvien lihasten löytämiseen, aktivointiin ja vahvistamiseen. Säännöllisen harjoittelun tuloksena paranevat vartalon voima, kestävyys ja liikkuvuus sekä ryhti. 

Pilates-harjoittelu edistää kehotietoisuutta, millä tarkoitetaan kykyä tiedostaa ja tuntea liike sisältä ulospäin. Tutkimuksissa on pystytty todistamaan, missä järjestyksessä lihasten tulee aktivoitua, jotta selkäranka saa riittävästi tukea kestääkseen siihen kohdistuvaa kuormitusta. Myös hengityksen vaikutusta on tutkittu ja pystytty osoittamaan, että pallealihas syvään sisäänhengittäessä tukee lannerankaa.

Pilates-harjoittelu sopii lähes kaikille, niin liikunnan ammattilaisille, kuntoilijoille kuin vasta-alkajille. Urheilijoille pilates toimii hyvänä tukena varsinaiselle lajiharjoittelulle. Pilates opettaa huoltamaan kehoa, tuntemaan sen toimintaa ja huomioimaan sen erityispiirteitä.


Maanantaina 14.2. klo 12-12.40, Sunnuntai 20.2. ja 20.3. klo 16-17, Volttisali

Ohjaaja: Mervi Arsiola

Ota mukaan vesipullo, rauhallisella kehonhuoltotunnilla liikutaan paljain jaloin tai pitävillä sukilla hyvän lattiakontaktin saamiseksi.