Voimistelukoulu-tunnit muodostavat lapselle hyvät perusliikuntataidot

18.12.2018

Voimistelukoulu on Suomen Voimisteluliiton konsepti, jonka päätavoite on lisätä seurojen lasten toiminnan laatua ja ohjaajien osaamista. MäVin Voimistelu- ja tanssijaostossa toimii tällä hetkellä kuusi 3-12 -vuotiaiden Voimistelukoulu-ryhmää.

 

Voimistelu- ja tanssijaostossa pyörii tällä hetkellä kuusi 3-12 -vuotiaille tarkoitettua Voimistelukoulu-ryhmää. Niitä ovat tanssiin ja tanssilliseen voimisteluun suuntautuvat Kissankellot, Lupiinit ja Esikot, telinelajeihin suuntautuvat Kuperkeikka ja Voltti, sekä TeamGymin alkeisryhmä Vicia.

 

Voimistelukoulu-ryhmissä harjoitellaan voimistelun perustaitoja leikin kautta. Tunnit koostuvat pääosin leikeistä, taitoharjoittelusta, venyttelystä ja esitysohjelmien harjoittelusta.

 

VoTan Voimistelukoulu-ryhmät esiintyvät kauden aikana kahdesti: joulu- ja kevätnäytöksessä. Lisäksi on mahdollisuus osallistua Voimisteluliiton Stara-tapahtumaan, jossa ryhmä saa suorituksestaan palautetta, mitalit kaulaan sekä tärkeää esiintymiskokemusta ja esimakua mahdollisesti tulevaisuudessa häämöttävistä kilpailuista.

 

Kuluneen vuoden aikana VoTa-jaosto on käynyt esittelemässä Voimistelukoulu-tarjontaa mäntyharjulaisilla kouluilla. Sekä Yhtenäiskoululla että Kirkonkylän koululla järjestetään liikuntailtapäiväkerhotoimintaa, jossa VoTan Voimistelukoulu-ohjaajat ovat käyneet vierailemassa. Kerhoissa on pidetty mm. Freegymiä, Rope Skippingiä ja temppuratoja. Voimistelutunnit ovat olleet lasten mieleen ja niiden kautta jaoston toimintaan on saatu mukaan uusia harrastajia.

 

Kevätkauden tunneille ilmoittautuminen on nyt avattu, ja melkein kaikissa Voimistelukoulu-ryhmissä on tilaa uusille innokkaille! Tervetuloa mukaan!