MäVin ohjattu toiminta jatkuu 16.9.2020

15.9.2020

Jatkamme ohjattua toimintaamme keskiviikkona 16.9.2020 ulkotiloissa ja sisäliikuntapaikoilla kiinnittäen erityistä huomiota koronaa koskeviin rajoituksiin. Olemme päivittäneet tähän ohjeistuksia toimintaan ja turvalliseen harrastamiseen liittyen. Koronavirustapauksia on esiintynyt verrattain runsaasti Mikkelin ja Päijät-Hämeen alueella, joissa myös seurassa toimivat liikkuvat.

Tiedostamme Essoten tämänhetkisen ohjeistuksen ja seuraamme tilannetta säännöllisesti. Johtokunta kokoontuu tarvittaessa uudelleen arvioimaan koronatilanteen vaikutusta seuran toimintaan ja päivittää ohjeistusta tarpeen mukaan.

Seuramme jäsenet voivat omalta osaltaan vaikuttaa turvalliseen, koronavapaaseen liikkumiseen vastuullisella toiminnallaan ja noudattamalla ohjeistuksia. Jokainen perhe tai jäsen tekee itse päätöksen osallistumisestaan harjoituksiin ja osallistuu seuran toimintaan omalla vastuullaan. Suosittelemme jäseniämme ottamaan käyttöön Koronavilkku-sovelluksen, joka on ladattavissa puhelimesi sovelluskaupasta. Mikäli koet koronaan viittaavia oireita, ole yhteydessä Päivystysavun numeroon 116117.

Harjoitusten ja turnausten yhteydessä

-          Toimintaan osallistutaan vain terveenä, huomioiden lievätkin oireet. Mikäli henkilö tulee paikalle sairaana tai sairastuu harjoitusten/turnauksen aikana, pyydetään häntä poistumaan ja laitetaan hänen käyttämänsä välineet sivuun. Lasten kanssa toimittaessa, otetaan yhteys vanhempiin.

-          Käsiä pestään perusteellisesti ja usein. Kädet puhdistetaan saippuapesulla sekä saapuessa, että lähdettäessä, lisäksi voidaan käyttää käsidesiä. Älä koskettele kasvojasi. Jos yskit tai aivastat, tee se kyynärpäähän, hihaan tai paperiliinaan. Maskin käyttäminen harjoituksissa on sallittua, mutta velvoitetta tähän ei ole, ellei viranomaismääräyksillä niin säädetä.

-          Pyritään pitämään 1-2 metrin turvavälit. Seuran ohjaajat/valmentajat huolehtivat etäisyyksien säilymisestä ja suunnittelevat harjoitukset siten, että niissä vältetään lähikontaktia ja koskettamista. Varataan riittävästi aikaa siirtymiin, jotta jokaiselle jää turvallinen tila vaihtaa paikkaa ilman ruuhkien syntymistä.

-          Ohjaaja/valmentaja kirjaa osallistujalistaan kunkin tunnin osallistujat, sekä sen ketkä ovat mahdollisesti toimineet enemmän yhdessä. Osallistujien suositellaan painamaan mieleen, ketkä ovat liikkuneet henkilön lähellä. Esimerkiksi ryhmäliikuntatunneilla suositellaan harrastajille ”vakipaikkoja”.

-          Hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan omia liikuntavälineitä, kuten mailoja ja jumppa-alustoja. Mikäli tunneilla käytetään yhteisiä välineitä tai telineitä, tulee ohjaajan desinfioida ne mahdollisuuksien mukaan käytön jälkeen.

-          Vältetään pukuhuoneiden käyttöä. Mikäli pukuhuoneita kuitenkin käytetään, pyritään siihen, ettei pukuhuoneessa ole samanaikaisesti kuin yhden joukkueen jäseniä. Turvaväleistä tulee huolehtia myös pukuhuone- ja käytävätiloissa.

-          Juomapullot täytetään kotona ja ne ovat vain omaan käyttöön.

-          Ryhmissä, joissa on harrastajia tai ohjaajia, jotka asuvat tai liikkuvat säännöllisesti esimerkiksi työn vuoksi alueella, jossa on vahva riski korona-altistukselle, tulee noudattaa erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta. Tarvittaessa tulee pitää taukoa toimintaan osallistumisesta.

-          Mikäli olet matkustanut ulkomailla, pidäthän omaehtoisen kahden viikon karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.

Matkustusohje muilla paikkakunnilla järjestettäviin harjoituksiin ja turnauksiin

-          Matkustettaessa yhteiskyydillä turnauksiin tai harjoituksiin, kuljettajan ja yli 15 vuotiaiden matkustajien tulee käyttää suojamaskeja. Kyytejä suunniteltaessa pyritään siihen, että samat henkilöt kulkevat yhteiskyydillä, eikä autokuntia sekoiteta. Kyyteihin jakautuessa huomioidaan samalla luokalla olevat oppilaat, joilla voi olla kontaktia jo koulupäivän yhteydessä.

-          Vältetään ylimääräisten henkilöiden osallistumista esim. turnausyleisöksi. Suosittelemme, että perheenjäsenet eivät osallistu turnauksiin katsojina, jotta vältetään suuria kokoontumisia. Mikäli vanhempi osallistuu turnaukseen, tulee hänen käyttää suojamaskia.

-          Turnaukseen osallistuvan joukkueen valmentaja ja turnauksen järjestävä taho huomioivat paikallisen terveysviranomaisten ohjeistukset ja sopivat ennakkoon toimenpiteistä, joilla turnaus saadaan vietyä turvallisesti läpi.

Mikäli seuramme toimintaan liittyen todetaan koronavirustapauksia, on tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu paikallisilla tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Ilmoitathan heti seuralle, mikäli olet osallistunut seuran toimintaan koronavirustartunnan alaisena.

Puheenjohtaja Eveliina Hall, puheenjohtaja(at)virkistys.fi, 0405027658

Kehittämispäällikkö Sari Karppi, sari.karppi(at)virkistys.fi, 0442101386