Koronatiedote 9.9.2020

9.9.2020

Mikkelin alueelta on viime päivinä paljastunut verrattain useita koronavirustartuntoja ja altistuksia. Essote jäljittää edelleen tartuntaketjua, eikä kaikkia tiedossa olevia altistuneita ole vielä tavoitettu. 
Alkuviikosta koronapositiiviseksi osoittautuneet ovat liikkuneet lieväoireisina tai oireettomina taudinkantajina muun muassa lähes kaikissa Mikkelin keskustan ravintoloissa (erityisesti ruokaravintoloissa), kahviloissa ja kaupoissa perjantain ja maanantaina välisenä aikana (4.-7.9.). 

- Käytännössä liki kaikki tuolloin kaupungin keskustassa asioineet ovat voineet altistua virukselle. Nyt on syytä Mikkelin keskustassa tuolloin asioineiden välttää sosiaalisia kontakteja ainakin viikon verran ja seurata koronavilkusta mahdollisia altistuksia, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä. 

Lainaus Essoten verkkosivuilta: https://www.essote.fi/tilannekuva-viikonloppuna-mikkelin-keskustassa-asioineet-ovat-voineet-altistua-koronalle/ julkaistu 9.9.2020 

Pyydämme jäseniämme olemaan osallistumatta toimintaamme vähintään viikon verran, mikäli olet asioinut Mikkelin keskustassa 4.9.2020 jälkeen tai kohdannut virukselle altistuneen henkilön. 

Oireita saaneiden tulee olla yhteydessä Päivystysavun numeroon 116 117. 

Mikäli seuramme toimintaan liittyen todetaan koronavirustapauksia, on tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu Essotella. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Olisi toivottavaa, että tartunnan saanut jäsen tai jäsenen huoltajat olisivat yhteydessä seuraan tartunnan tultua ilmi. 


MäVin johtokunta käsittelee asiaa 9.9. järjestettävässä ylimääräisessä kokouksessa, jonka jälkeen asiasta tiedotetaan tarvittaessa lisää. 


Lisätietoja 
Puheenjohtaja Eveliina Hall, puheenjohtaja(at)virkistys.fi, 0405027658 
Kehittämispäällikkö Sari Karppi, sari.karppi(at)virkistys.fi, 0442101386