Monilajinen 8-11 v.

Monilajinen liikuntakerho 8-11 v

Monilajinen liikuntakerho on tarkoitettu 8-11 -vuotiaille. Kerho kestää kaksi kautta: talvikausi syyskuu-joulukuu ja kevätkausi tammikuu-toukokuu. Kerho kokoontuu kerran viikossa. Kerhossa on tytöille ja pojille yhteinen ryhmä, jossa he voivat harrastaa ja kokeilla monipuolisesti eri liikuntamuotoja. Tunneilla osallistujat jaetaan pienempiin ryhmiin ikätason mukaisesti.

Monilajisessa Liikuntakerhossa pääsee kokeilemaan Mäntyharjussa ja lähialueilla harrastettavia eri liikuntalajeja mm.  judoa, luistelua, jalkapalloa, pesäpalloa, lentopalloa, tanssia, hiihtoa, salibandya ja yleisurheilua. Lisäksi aina kausittain päästään kokeilemaan myös muita jännittäviä extra - lajeja.

Monilajinen liikuntakerho on ollut suosittu tapa kokeilla paikkakunnalla eri harrastuksia ja löytää sitä kautta oma toivelaji. Pienille koululaisille toiminta käynnistyi syksyllä 2004. Jo toisena toimintavuonna se laajeni suuren kysynnän vuoksi 10-12-vuotiaille lapsille.

Kerho sai ensimmäisenä Suomessa Nuoren Suomen myöntämän Löydä Liikunta -tunnuksen. Löydä liikunta kerhoissa liikutaan vuoden aikana vähintään kolmessa eri toimintaympäristössä ja tutustutaan vähintään kolmeen eri lajiin. Toiminta on leikkiä, kisailua, oppimista ja omien taitojen kehittämistä. Liikuntakerho ei ryhmänä osallistu sarja- eikä kilpailutoimintaan.

Missä?

Liikuntaryhmät Kisalassa:

maanantaisin kello 18:00-19:00

Syyskausi  alkaa 3.9.2018.

Kevätkausi alkaa 7.1.2019.

Mitä maksaa?

Uudet harrastajat: 60 €/syyskausi 2018 ja 60€/kevätkausi 2019 tai 110 € koko vuosi

Liikkarista tai monilajisesta tai yu-koulusta keväältä/kesältä jatkavat: 45€/syyskausi ja 60€ / kevätkausi tai 95 € koko vuosi.

Lisäksi perimme Virkistyksen jäsenmaksun (10 €) kalenterivuosittain.

Maksu sisältää:

• vakuutuksen
  • koulutetut kerhokapteenit ja lajiohjaajat

Lisätietoja: Heidi Rimaila p. 040 7007398

Tavoitteet

Kerhon tavoitteena on tukea lapsen kokonaisvaltaista eli fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kehitystä monipuolisen ohjatun liikunnan sekä yhdessä tekemisen kautta. Tarkoituksena on, että mukaan saadaan uusia lapsia liikuntaharrastamisen pariin ja innostaa heitä läpi elämän kestävään liikunnalliseen elämään. Kerho tarjoaa toimintaa, jossa ei kilpailla. Kerhossa voi kokeilla monia erilajeja, jolloin lapsi saattaa löytää hänen oman lajinsa, jonka parissa hän voi jatkaa liikkumista. Tärkeintä on tietenkin, että kerhossa on mukavaa olla.

Toiminnan tarkoituksena on myös kehittää kunnan, urheilulajien ja seurojen yhteistoimintaa paikallisesti sekä alueellisesti sekä saada vanhemmat mukaan toimintaan pitämällä lapsi-vanhempi kerhokertoja.

Toimintamalli

Monilajisessa liikuntakerhossa on ylitetty niin seurojen kuin jaostojen väliset rajat. Mukaan on saatu ohjaajia moneen eri lajiin, jotka toimivat monilajisuutta korostaen. Vastuuohjaajat suunnittelevat ohjelman kevät- ja syyskaudelle sekä hoitavat tiedottamisen. Lajiohjaajat suunnittelevat liikuntatuokion niille kerroille, jolloin heidän edustamallaan lajilla on vetovastuu. Lajiohjaajat myös organisoivat liikuntatuokion eli hankkivat siihen ohjaajat. Mukana jokaisella kerralla on lisäksi vastuuohjaaja.

Ohjaajille on kerran kautta kohti järjestetty yhdistetty koulutus ja virkistymisiltapäivä, jolloin he ovat saaneet kokeilla erilaisia leikkejä ja liikuntamuotoja. Monilajisessa liikuntakerhossa ei kilpailla ja välillä myös lasten vanhemmat pääsevät mukaan kokemaan liikunnan riemua.

Jalkapallon osalta liikuntatuokion suunnitelma oli tällainen 19.12.2005. Teemana oli pyöriminen ja joulu. Tarkoitus oli siis yhdistää jalkapallo, joulu ja pyöriminen.

Alkulämmittely: "kuka pelkää joulupukkia". Ohjaaja ottaa kiinni ja kiinnijäänyt jähmettyy kuuseksi, joka ei saa liikkua, mutta saa yrittää kädellä koskettaa.

Yhteistoiminnallisuus: "kuka pelkää joulutonttua". Aina kun tonttu saa kiinni niin joutuu tontun jatkeeksi. Vain ketjun päät saa ottaa kiinni ja ketjun läpi ei saa mennä.

Pallo mukaan: "X-hippa" hippa kosketta ja kosketuksen saanut jähmettyy X-asentoon. Toiset voivat pelastaa jähmettyneen potkaisemalla pallon jähmettyneen jalkojen välistä.

Pyöriminen: "Kettu ja kanaemo". Kanaemo suojaa poikasiaan ja kettu yrittää napata lauman viimeisen poikasen. Kanaemolla kädet levällään ja kettu lähtee jahtaamaan, mutta kanaemo kääntyy suojaamaan ja lauma seuraa perässä. Välillä letka pyörii aika villisti. Koska poikia paljon ja Sali ei hirveän iso jouduttiin poikien kanssa jättämään tämä väliin. Koitettiin saada pyörimistä mukaan leikkin "kuka pelkää joulutonttua".

Tekniikka ja joululaulu: Musiikkina Kulkuset ja palloa saa kuljettaa vapaasti. Aina kun musiikki loppui piti pallo pyydystää peffan alle. Ja kun musiikki jatkui niin puolitoista kierrosta pallon ympäri, jotta pyöriminen saatiin mukaan ja samalla rytmi mukaan ja samalla askelharhautuksen peruskuvio tulevaisuutta ajatellen. Pallon kanssa liikkuessa hallittava palloa jaloin ja lisäksi väistettävä muita ja toisaalta pidettävä pallo lähellä, että ehtii taas musiikin loputtua pyydystää sen.

Tekniikka: jokaisella oma pallo ja seinää vasten sisäteräsyöttöjä. Kolme ohjaajaa ja jokaisella oma ryhmä jota seurata. Tavoitteena oikea suoritus ja monta toistoa. Kun se alkoi kyllästyttää niin pomputtelun alkeista ensimmäinen osa eli pudotetaan pallo jalkaan ja potkaistaan se suoraan ylös ja otetaan käsillä kiinni.

Peli: Jalkapalloa, mutta muutetuin säännöin. Useampi pallo, jotta tilanteita enemmän ja yhteistoimintaa ja kehon hallintaa sillä keinoin että aluksi pelaajat pareina, jotka pitivät toisiaan kädestä.

Jäähdyttely: Loppuvenyttelyt ohjaajien esimerkkien mukaisesti lähinnä keskittyen siihen, että harjoitus päättyy ja rauhoitutaan kotia lähtöä varten.