Monilajinen 7-12v.

Monilajinen liikuntakerho 7-12 v

Monilajinen liikuntakerho on tarkoitettu 7-12 -vuotiaille. Kerho kestää kaksi kautta: talvikausi syyskuu-joulukuu ja kevätkausi tammikuu-toukokuu. Kerho kokoontuu kerran viikossa. Kerhossa voi harrastaa ja kokeilla monipuolisesti eri liikuntamuotoja. Tunneilla osallistujat jaetaan pienempiin ryhmiin ikätason mukaisesti.

Monilajisessa Liikuntakerhossa pääsee kokeilemaan Mäntyharjussa ja lähialueilla harrastettavia eri liikuntalajeja mm.  judoa, luistelua, jalkapalloa, pesäpalloa, lentopalloa, tanssia, hiihtoa, salibandya ja yleisurheilua. Lisäksi aina kausittain päästään kokeilemaan myös muita jännittäviä extra-lajeja.

Monilajinen liikuntakerho on ollut suosittu tapa kokeilla paikkakunnalla eri harrastuksia ja löytää sitä kautta oma toivelaji. 

Kerho sai ensimmäisenä Suomessa Nuoren Suomen myöntämän Löydä Liikunta -tunnuksen. Löydä liikunta kerhoissa liikutaan vuoden aikana vähintään kolmessa eri toimintaympäristössä ja tutustutaan vähintään kolmeen eri lajiin. Toiminta on leikkiä, kisailua, oppimista ja omien taitojen kehittämistä. Liikuntakerho ei ryhmänä osallistu sarja- eikä kilpailutoimintaan.

Kerhon ohjaajat ovat käyneet Lasten Liike -ohjaajakoulutuksen. Kerhossa on sitouduttu  Lasten Liike Laatulupauksen mukaiseen toimintaan


Missä?

Liikuntaryhmät Ulkona / Mäntyareenalla:

maanantaisin kello 18:00-19:00

Syyskausi  alkaa 5.9.2022.

Kevätkausi alkaa 9.1.2023.


Mitä maksaa?

30  €/syyskausi 2022 ja 30 €/kevätkausi 2023

Osallistumiseen vaaditaan SuomiSportin kautta ostettava yu-lisenssi ja vakuutus, jonka voi ostaa 1.10.2022 alkaen. Vanha vakuutus on voimassa on 30.9.2022 asti.

  • 2009–2014 syntyneet 20 € (sis. Sporttiturvan)
  • 2015 ja myöhemmin syntyneet 10 € (sis. Sporttiturvan) 

Lisäksi perimme kalenterivuosittain Virkistyksen jäsenmaksun, joka on vuonna 2022  15€.

Maksu sisältää:

  • ohjatun toiminnan
  • koulutetut kerhokapteenit ja lajiohjaajat
  • osallistujavihko

Lisätietoja: 

Päivi Toivonen puh. 050 3543271

Anna Parta  puh. 050 3226101


Monilajisella on Suomen Olympiakomitean Lasten Liikkeen laatutunnus. Lasten Liike on lupaus laadusta. Se on merkki liikunnallisesta harrastustoiminnasta, jossa toimintaa järjestävät tahot sitoutuvat Lasten Liikkeen laatulupaukseen ja kouluttamaan ohjaajat Lasten Liike -koulutuksella. Perheille laadukas toiminta erottautuu Lasten Liikkeen tunnuksen avulla.

Tavoitteet

Kerhon tavoitteena on tukea lapsen kokonaisvaltaista eli fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kehitystä monipuolisen ohjatun liikunnan sekä yhdessä tekemisen kautta. Tarkoituksena on, että mukaan saadaan uusia lapsia liikuntaharrastamisen pariin ja innostaa heitä läpi elämän kestävään liikunnalliseen elämään. Kerho tarjoaa toimintaa, jossa ei kilpailla. Kerhossa voi kokeilla monia erilajeja, jolloin lapsi saattaa löytää hänen oman lajinsa, jonka parissa hän voi jatkaa liikkumista. Tärkeintä on tietenkin, että kerhossa on mukavaa olla.

Toiminnan tarkoituksena on myös kehittää kunnan, urheilulajien ja seurojen yhteistoimintaa paikallisesti sekä alueellisesti sekä saada vanhemmat mukaan toimintaan pitämällä lapsi-vanhempi kerhokertoja.

 


Toimintamalli

Monilajisessa liikuntakerhossa on ylitetty niin seurojen kuin jaostojen väliset rajat. Mukaan on saatu ohjaajia moneen eri lajiin, jotka toimivat monilajisuutta korostaen. Vastuuohjaajat suunnittelevat ohjelman kevät- ja syyskaudelle sekä hoitavat tiedottamisen. Lajiohjaajat suunnittelevat liikuntatuokion niille kerroille, jolloin heidän edustamallaan lajilla on vetovastuu. Lajiohjaajat myös organisoivat liikuntatuokion eli hankkivat siihen ohjaajat. Mukana jokaisella kerralla on lisäksi vastuuohjaaja.

Ohjaajille on kerran kautta kohti järjestetty yhdistetty koulutus ja virkistymisiltapäivä, jolloin he ovat saaneet kokeilla erilaisia leikkejä ja liikuntamuotoja. Monilajisessa liikuntakerhossa ei kilpailla ja välillä myös lasten vanhemmat pääsevät mukaan kokemaan liikunnan riemua.

Jalkapallon osalta liikuntatuokion suunnitelma oli tällainen 19.12.2005. Teemana oli pyöriminen ja joulu. Tarkoitus oli siis yhdistää jalkapallo, joulu ja pyöriminen.

Alkulämmittely: "kuka pelkää joulupukkia". Ohjaaja ottaa kiinni ja kiinnijäänyt jähmettyy kuuseksi, joka ei saa liikkua, mutta saa yrittää kädellä koskettaa.

Yhteistoiminnallisuus: "kuka pelkää joulutonttua". Aina kun tonttu saa kiinni niin joutuu tontun jatkeeksi. Vain ketjun päät saa ottaa kiinni ja ketjun läpi ei saa mennä.

Pallo mukaan: "X-hippa" hippa kosketta ja kosketuksen saanut jähmettyy X-asentoon. Toiset voivat pelastaa jähmettyneen potkaisemalla pallon jähmettyneen jalkojen välistä.

Pyöriminen: "Kettu ja kana emo". Kana emo suojaa poikasiaan ja kettu yrittää napata lauman viimeisen poikasen. Kana emolla kädet levällään ja kettu lähtee jahtaamaan, mutta kana emo kääntyy suojaamaan ja lauma seuraa perässä. Välillä letka pyörii aika villisti. Koska poikia paljon ja sali ei hirveän iso jouduttiin poikien kanssa jättämään tämä väliin. Koitettiin saada pyörimistä mukaan leikkin "kuka pelkää joulutonttua".

Tekniikka ja joululaulu: Musiikkina Kulkuset ja palloa saa kuljettaa vapaasti. Aina kun musiikki loppui piti pallo pyydystää peffan alle. Ja kun musiikki jatkui niin puolitoista kierrosta pallon ympäri, jotta pyöriminen saatiin mukaan ja samalla rytmi mukaan ja samalla askelharhautuksen peruskuvio tulevaisuutta ajatellen. Pallon kanssa liikkuessa hallittava palloa jaloin ja lisäksi väistettävä muita ja toisaalta pidettävä pallo lähellä, että ehtii taas musiikin loputtua pyydystää sen.

Tekniikka: jokaisella oma pallo ja seinää vasten sisäteräsyöttöjä. Kolme ohjaajaa ja jokaisella oma ryhmä jota seurata. Tavoitteena oikea suoritus ja monta toistoa. Kun se alkoi kyllästyttää niin pomputtelun alkeista ensimmäinen osa eli pudotetaan pallo jalkaan ja potkaistaan se suoraan ylös ja otetaan käsillä kiinni.

Peli: Jalkapalloa, mutta muutetuin säännöin. Useampi pallo, jotta tilanteita enemmän ja yhteistoimintaa ja kehon hallintaa sillä keinoin että aluksi pelaajat pareina, jotka pitivät toisiaan kädestä.

Jäähdyttely: Loppuvenyttelyt ohjaajien esimerkkien mukaisesti lähinnä keskittyen siihen, että harjoitus päättyy ja rauhoitutaan kotia lähtöä varten.


"Toimintamalli 4 hengen suunnittelutiimi, toimintaa organisoi ja koordinoi hankkeen ideoinut ja alulle laittanut Mäntyharjun Virkistys, n. 30 ohjaajaa mukana toiminnassa, lapsi - vanhempi kerrat, mukaan myös lapsia jotka liikkuvat vähän, ilman kilpailua."