Monilajiset liikuntakerhot

 

 

Monilajiset liikuntakerhot starttaavat kevätkauteen maanantaina 8.1.2018 Kisalassa.

 

Ryhmien aikataulut:

Liikuntaleikkikoulu 2013 - 2014 synt. klo 17.10-17.55 

Liikuntaleikkikoulu 2011-2012 synt. klo 17.10-17.55 

Monilajinen  2010 synt. klo 18.00-19.00 

Monilajinen  2007-2009 synt klo 18.00-19.00  Ohjaaja avoin. Kartoitetaan halukkaita osallistujia ja sen mukaan tuleeko monilajisia 1-2 ryhmää.

 

Uusien ilmoittautuminen 26.8.2017 klo 8.00 alkaen tälle sivulle tulevalla nettilomakkeella. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Ne jatkavat ryhmäläiset, jotka ovat jo ilmoittaneet ohjaajille jatkavansa,  niin heidän ei tarvitse ilmoittautua uudelleen nettilomakkeen kautta.

 

Ryhmiin ilmoittautuneille laitetaan varmistussähköposti 1.9

Ajantasaisimmat tiedustelut ryhmien vapaista paikoista myöhemmin syksyn ja kevään aikana saa suoraan ryhmien ohjaajilta.

  • Katso hinta- ja aikataulutiedot kunkin ryhmän alasivulta!

 

 Ilmoittautumisista antaa lisätietoja Anna Parta 050 3226101

****************************************************************************************************************************************************

Monilajisten liikuntakerhojen perhe

 

Monilajisia liikuntakerhoja on tällä hetkellä yhteensä neljä:

  • Liikuntaleikkikoulut 3 - 6 vuotiaille lapsille
  • Monilajinen liikuntakerho 7 - 10 -vuotiaille koululaisille

 

Monilajisten liikuntakerhojen lähtökohtia ja toimintaperiaatteita 

 

Mäntyharjun monilajinen liikuntakerhotoiminta on valtakunnallisestikin uraauurtavaa toimintaa. Kerhon toiminta mallia on käytetty yhtenä esimerkkinä, miten kerhon voi organisoida. Monilajinen liikuntakerho sai myös Suomessa ensimmäisenä Nuoren Suomen myöntämän Löydä Liikunta -tunnuksen. Löydä Liikunta kerhoissa taataan lapsille monipuolista liikkumista eri toimintaympäristöissä. Monilajiset liikuntakerhot käynnistyivät tarpeesta ja halusta tarjota monipuolista ja monilajista liikuntaa lapsille saman "katon" alla. Ensin monilajinen liikuntakerho sai rinnalleen nuorempien lasten liikuntaleikkikoulut ja tämän jälkeen perustettiin nuorten ja aikuisten ryhmät. Uusin tulokas on rattailla tai ilman -ryhmä.

 

Kerhoissa liikutaan monipuolisesti kehittäen eri perusliikuntataitoja. Perustaitoja ovat, esim. juokseminen, hyppääminen, kieriminen ja välineiden käsittely. Koululaisten ja vanhempien ryhmissä harjoitellaan myös eri lajien lajitaitoja.

Lasten tulisi liikkua terveytensä kannalta 14 tuntia viikossa ja kilpailu-uralle tähtäävän tulisi liikkua vähintään 18 tuntia viikossa. Monilajiset liikuntakerhot ovat oiva paikka liikkua niille, jotka eivät halua sitoutua vain yhden lajin harjoitteluun tai eivät ole vielä omaa lajiaan löytäneet tai eivät halua osallistua kilpailulliseen toimintaan. Lisäksi kerhot toimivat mainiona lisäharjoituksena jo lajinsa löytäneille.

Kerhoperheeseen pääset tutustumaan tarkemmin vasemmalla olevien palkkien kautta. Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme liikkujaksi tai vaikkapa ohjaajaksi!