Monilajiset liikuntakerhot

 

 

Liikkarit ja monilajinen liikuntakerho käynnistyvät kevätkauteen maanantaina 13.1.2020 Kisalassa.

 

Ryhmien aikataulut 

Liikuntaleikkikoulu 2015 - 2016 synt. klo 17.10-17.55 (TÄYNNÄ)

Liikuntaleikkikoulu 2014-2013 synt. klo 17.10-17.55 (TÄYNNÄ)

Monilajinen liikuntakerho 2012 ja aiemmin synt. klo 18.00-19.00 (TÄYNNÄ)

 

 

Aikaisemmin liikkarissa ja monilajisessa mukana olleet ovat ilmoittautuneet omille ohjaajille  vastaamalla ohjaajien sähköpostikyselyyn kesäkuussa.   Muut ryhmät ovat siis täynnä jo paikkansa varanneista.

 

 

 

Ajantasaisimmat tiedustelut ryhmien vapaista paikoista myöhemmin syksyn ja kevään aikana saa suoraan ryhmien omilta ohjaajilta.

 

 

 

 Ilmoittautumisista antaa lisätietoja Anna Parta 050 3226101

****************************************************************************************************************************************************

ILMOITTAUTUMINEN LIIKUNTALEIKKIKOULUUN JA MONILAJISEEN

Ryhmä on täynnä!

Monilajisten liikuntakerhojen perhe

 

Monilajisia liikuntakerhoja on tällä hetkellä yhteensä neljä:

  • Liikuntaleikkikoulut 3 - 5 vuotiaille lapsille
  • Minimonilajinen liikuntakerho 6 - 7-vuotiaille
  • Monilajinen liikuntakerho 8 - 11 -vuotiaille koululaisille

 

Monilajisten liikuntakerhojen lähtökohtia ja toimintaperiaatteita 

 

Mäntyharjun monilajinen liikuntakerhotoiminta on valtakunnallisestikin uraauurtavaa toimintaa. Kerhon toiminta mallia on käytetty yhtenä esimerkkinä, miten kerhon voi organisoida. Monilajinen liikuntakerho sai myös Suomessa ensimmäisenä Nuoren Suomen myöntämän Löydä Liikunta -tunnuksen. Löydä Liikunta kerhoissa taataan lapsille monipuolista liikkumista eri toimintaympäristöissä. Monilajiset liikuntakerhot käynnistyivät tarpeesta ja halusta tarjota monipuolista ja monilajista liikuntaa lapsille saman "katon" alla. Ensin monilajinen liikuntakerho sai rinnalleen nuorempien lasten liikuntaleikkikoulut ja tämän jälkeen perustettiin nuorten ja aikuisten ryhmät. Uusin tulokas on rattailla tai ilman -ryhmä.

 

Kerhoissa liikutaan monipuolisesti kehittäen eri perusliikuntataitoja. Perustaitoja ovat, esim. juokseminen, hyppääminen, kieriminen ja välineiden käsittely. Koululaisten ja vanhempien ryhmissä harjoitellaan myös eri lajien lajitaitoja.

Lasten tulisi liikkua terveytensä kannalta 14 tuntia viikossa ja kilpailu-uralle tähtäävän tulisi liikkua vähintään 18 tuntia viikossa. Monilajiset liikuntakerhot ovat oiva paikka liikkua niille, jotka eivät halua sitoutua vain yhden lajin harjoitteluun tai eivät ole vielä omaa lajiaan löytäneet tai eivät halua osallistua kilpailulliseen toimintaan. Lisäksi kerhot toimivat mainiona lisäharjoituksena jo lajinsa löytäneille.

Kerhoperheeseen pääset tutustumaan tarkemmin vasemmalla olevien palkkien kautta. Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme liikkujaksi tai vaikkapa ohjaajaksi!