Monilajiset liikuntakerhot

KEVÄTRETKI MIKKELIIN SAIMAA STADIUMILLE 5.5.2018

 

Liikkarit ja monilajiset tekevät tämän kevään päätösretken Saimaa Stadiumille.

Ohjelmaan kuuluu ohjattuja liikuntatuokioita ja Super Cornerissa vierailu.

Jokaiselle lapselle oma aikuinen mukaan.

 

Aika: Lauantai 5.5.2018

Paikka: Saimaa Stadiumi

Kuljetus bussilla:

Lähtö: Kisalasta klo 9.00

Paluu: Kisalaan n. klo 16.00

 

Ohjelma:

10.00-11.30 SuperCorner

11.30-12.30 Lounas 

12.30-14.00 Liikuntarastit

14.00-15.00 Vapaata tutustumista (esim. SuperCorner)

15.00 Lähtö kotiin

 

Mukaan:

Vesipullo ja sisäliikuntaan soveltuvat varusteet lapsille ja aikuisille.

Lounas varattu kaikille osallistujille. Omat eväät kannattaa myös ottaa mukaan.

Kerholaisten ja heidän mukaan lähtevien aikuisten kevätretken kustannukset on huomioitu kausimaksussa. Mikäli paikkoja jää vapaaksi, voivat muut perheenjäsenet osallistua omakustannehintaan.

Ilmoittautumiset reissulle tiistaina 24.4.2018 mennessä alla olevalla lomakkeella

 

Monilajisten liikuntakerhojen perhe

 

Monilajisia liikuntakerhoja on tällä hetkellä yhteensä neljä:

  • Liikuntaleikkikoulut 3 - 6 vuotiaille lapsille
  • Monilajinen liikuntakerho 7 - 10 -vuotiaille koululaisille

 

Monilajisten liikuntakerhojen lähtökohtia ja toimintaperiaatteita 

 

Mäntyharjun monilajinen liikuntakerhotoiminta on valtakunnallisestikin uraauurtavaa toimintaa. Kerhon toiminta mallia on käytetty yhtenä esimerkkinä, miten kerhon voi organisoida. Monilajinen liikuntakerho sai myös Suomessa ensimmäisenä Nuoren Suomen myöntämän Löydä Liikunta -tunnuksen. Löydä Liikunta kerhoissa taataan lapsille monipuolista liikkumista eri toimintaympäristöissä. Monilajiset liikuntakerhot käynnistyivät tarpeesta ja halusta tarjota monipuolista ja monilajista liikuntaa lapsille saman "katon" alla. Ensin monilajinen liikuntakerho sai rinnalleen nuorempien lasten liikuntaleikkikoulut ja tämän jälkeen perustettiin nuorten ja aikuisten ryhmät. Uusin tulokas on rattailla tai ilman -ryhmä.

 

Kerhoissa liikutaan monipuolisesti kehittäen eri perusliikuntataitoja. Perustaitoja ovat, esim. juokseminen, hyppääminen, kieriminen ja välineiden käsittely. Koululaisten ja vanhempien ryhmissä harjoitellaan myös eri lajien lajitaitoja.

Lasten tulisi liikkua terveytensä kannalta 14 tuntia viikossa ja kilpailu-uralle tähtäävän tulisi liikkua vähintään 18 tuntia viikossa. Monilajiset liikuntakerhot ovat oiva paikka liikkua niille, jotka eivät halua sitoutua vain yhden lajin harjoitteluun tai eivät ole vielä omaa lajiaan löytäneet tai eivät halua osallistua kilpailulliseen toimintaan. Lisäksi kerhot toimivat mainiona lisäharjoituksena jo lajinsa löytäneille.

Kerhoperheeseen pääset tutustumaan tarkemmin vasemmalla olevien palkkien kautta. Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme liikkujaksi tai vaikkapa ohjaajaksi!