Monilajiset liikuntakerhot

Liikkarit ja monilajinen liikuntakerho käynnistyvät syyskauteen maanantaina 7.9.2020 Judosalilla.

Ryhmien aikataulut

Liikuntaleikkikoulu 2016 - 2017 synt. klo 17.10-17.55 (TÄYNNÄ)

Liikuntaleikkikoulu 2014-2015 synt. klo 17.10-17.55 (TÄYNNÄ)

Monilajinen liikuntakerho 2013 ja aiemmin synt. klo 18.00-19.00 (3 PAIKKAA AVOINNA)

Aikaisemmin liikkarissa ja monilajisessa mukana olleet ovat ilmoittautuneet ilmoittautumislomakeelle 16.8.2020 mennessä.   Ryhmät avataan uusille osallistujille tämän jälkeen.

Ajantasaisimmat tiedustelut ryhmien vapaista paikoista myöhemmin syksyn ja kevään aikana saa suoraan ryhmien omilta ohjaajilta.

Ilmoittautumisista antaa lisätietoja Anna Parta 0503226101

Osallistumismaksujen hyvitys kauden keskeytyessä

1. Jos toimintakausi keskeytyy 14.9.-18.10.2020 alkaen, hyvitetään 50 % kausimaksusta, mikäli kautta ei pystytä jatkamaan normaalisti myöhemmin loppuvuoden aikana. Toimintakauden keskeytyessä, loppukauden ajan tuotetaan kausimaksuun sisältyvää etäharjoittelumateriaalia.

2. Jos toimintakausi keskeytyy 19.10.-30.11.2020 alkaen, maksuja ei palauteta, mutta tuotamme loppukauden kausimaksuun sisältyvää etäharjoittelumateriaalia.

3. Jos kausi keskeytyy 1.12.2020 alkaen, maksuja ei palauteta, eikä seura tuota etäharjoittelumateriaalia.

Monilajisten liikuntakerhojen perhe

Monilajisia liikuntakerhoja on tällä hetkellä yhteensä neljä:

• Liikuntaleikkikoulut 3 - 5 -vuotiaille lapsille
  • Minimonilajinen liikuntakerho 6 - 7 -vuotiaille
  • Monilajinen liikuntakerho 8 - 11 -vuotiaille koululaisille

Monilajisten liikuntakerhojen lähtökohtia ja toimintaperiaatteita

Mäntyharjun monilajinen liikuntakerhotoiminta on valtakunnallisestikin uraauurtavaa toimintaa. Kerhon toiminta mallia on käytetty yhtenä esimerkkinä, miten kerhon voi organisoida. Monilajinen liikuntakerho sai myös Suomessa ensimmäisenä Nuoren Suomen myöntämän Löydä Liikunta -tunnuksen. Löydä Liikunta kerhoissa taataan lapsille monipuolista liikkumista eri toimintaympäristöissä. Monilajiset liikuntakerhot käynnistyivät tarpeesta ja halusta tarjota monipuolista ja monilajista liikuntaa lapsille saman "katon" alla. Ensin monilajinen liikuntakerho sai rinnalleen nuorempien lasten liikuntaleikkikoulut ja tämän jälkeen perustettiin nuorten ja aikuisten ryhmät. Uusin tulokas on rattailla tai ilman -ryhmä.

Kerhoissa liikutaan monipuolisesti kehittäen eri perusliikuntataitoja. Perustaitoja ovat, esim. juokseminen, hyppääminen, kieriminen ja välineiden käsittely. Koululaisten ja vanhempien ryhmissä harjoitellaan myös eri lajien lajitaitoja.

Lasten tulisi liikkua terveytensä kannalta 14 tuntia viikossa ja kilpailu-uralle tähtäävän tulisi liikkua vähintään 18 tuntia viikossa. Monilajiset liikuntakerhot ovat oiva paikka liikkua niille, jotka eivät halua sitoutua vain yhden lajin harjoitteluun tai eivät ole vielä omaa lajiaan löytäneet tai eivät halua osallistua kilpailulliseen toimintaan. Lisäksi kerhot toimivat mainiona lisäharjoituksena jo lajinsa löytäneille.

Kerhoperheeseen pääset tutustumaan tarkemmin vasemmalla olevien palkkien kautta. Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme liikkujaksi tai vaikkapa ohjaajaksi!