Talkoolaisten vakuutusturva

Mäntyharjun Virkistyksen talkoolaiset on vakuutettu Tuplaturva vakuutuksen kautta.

VAHINGON SATTUESSA (talkoolaiset, monilajiset kerhot, jumppaturva)

Vahinkoapu (https://vahinkoapu.op.fi/) on palvelu, joka opastaa sinua vahingon sattuessa. Löydät Vahinkoavusta myös sinua lähellä olevat lääkärit, korjaamot ja muut OPn yhteistyökumppanit.

Tapaturmat ilmoitetaan henkilöasiakkaat – valikon kautta ja järjestäjän vastuuvahingot ilmoitetaan yritysasiakkaat –valikon kautta.

Vahinko sattui - voiko huippuortopedi hoitaa sinua?

1. Hakeudu Kelakortti mukanasi hoitoon. OP:n lääkärikumppanit löydät sinulta vahinkoapu.op.fi. Suosittelemme hoidattamaan ortopediset vammat Pohjola Terveyden toimipisteissä Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Turussa.
2. Pohjola Terveydessä korvaushakemuksen tekeminen onnistuu sairaalan korvauspisteellä sen aukioloaikana. Saat korvauspäätöksen saman tien. Jos vahinko on korvattava, maksat käynnistä ainoastaan vakuutukseen mahdollisesti kuuluvan hoitokorvauksen omavastuuosuuden.
3. Muilla kumppanilääkäreillä maksa lääkärikulut ensin itse ja tee korvaushakemus OP:n verkkopalvelussa tai OP-mobiilissa. Tarvitset hakemuksen tekemiseen OP:n tai muun pankin verkkopankkitunnukset ja tiedot korvattavista kuluista. Sinun ei tarvitse lähettää kuitteja tai muita asiakirjoja, mutta pidä ne tallessa puolen vuoden ajan - kysymme niitä tarvittaessa. Saat korvauspäätöksen postitse.

TUPLATURVA -VAKUUTUS

Tuplaturva – vakuutusturvaa liitoille ja seuroille

Tuplaturva sisältää liikunnan toiminnanvastuuvakuutuksen sekä vapaaehtoistyön tapaturmavakuutuksen. Vakuutettuina ovat mukaan liittyneet lajiliitot ja niiden piirit, alueet ja jäsenseurat. Vakuutuksen piirissä ovat myös liikunnan ja urheilun aluejärjestöt sekä Olympiakomitea.

Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus

Tapaturmavakuutus korvaa liittojen, liittojen piirien tai alueiden tai urheiluseurojen toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia. Omavastuu on 50 euroa.

• Vapaaehtoistyöntekijän ei tarvitse olla seuran jäsen, vakuutus on silti voimassa.
  • Tapaturma voi sattua esimerkiksi talkoissa, valmennus-, koulutustapahtumissa, kilpailujen järjestelytehtävissä.
  • Myös matkalla vapaaehtoistyöhön sattuneet tapaturmat kuuluvat vakuutuksen piiriin.
  • Vakuutuksesta ei korvata tapaturmaa, jos se on sattunut kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa.

Tapaturman sattuessa OP Vakuutus suosittelee hakeutumaan hoitoon Pohjola Sairaalaan tai OPn lääkärikumppaneille. Kiireellisessä tapauksessa loukkaantunut voi mennä mihin tahansa päivystävään lääkäriin.

Toiminnanvastuuvakuutus

Toiminnanvastuuvakuutus korvaa liiton tai seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa. Huom. Toiminnan vastuuvakuutus ei ole korvauspiiriltään yhtä laaja kuin vakuutetun lain mukainen korvausvelvollisuus. Tutustu vakuutusehtoihin.

• Vakuutus korvaa niin työsuhteisen kuin vakuutetun toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekevän aiheuttamat vahingot.
  • Vakuutus kattaa myös järjestäjän vastuun esimerkiksi leireillä ja kilpailuissa.
  • Vakuutus ei esimerkiksi korvaa vakuutetun hallussa, lainassa, vuokralla tai muuten vakuutetun hyödykseen käytettävänä olevalle omaisuudelle aiheutettuja vahinkoja.
  • Vakuutusyhtiö selvittää korvausvelvollisuuden ja vahingon määrän sekä neuvottelee korvauksen vaatijan kanssa.
  • Vakuutetun omavastuu on 600 euroa.

Vastuuvahingon sattuessa vakuutuksenottaja täyttää vahinkoilmoituksen (vakuutuksenottajalla tässä tarkoitetaan seuran tai liiton työntekijää). Jos olet vahingonkärsinyt, ota yhteyttä vahingon aiheuttajaan. Vahingon kärsinyt voi täyttää vastuuvakuutuksen korvausvaatimuksen.

Tuplaturva 2018 esite. Tutustu oheiseen liitteeseen.

Tuplaturvassa 2018 mukana olevat lajiliitot