Kilpailulisenssi, Skipassi ja vahingon sattuessa

Kilpailulisenssi

Kilpailulisenssit 2018 - 2019


Suomen Hiihtoliitto Ry Sporttiturva 1.6.2018 - 31.5.2019 Vakuutusnumero 06-21828

 

Hiihtoliiton Sporttiturva tuoteseloste:
https://www.hiihtoliitto.fi/site/assets/files/1562/451285f_hiihtoliitto_kilpailijat.pdf


Kilpailulisenssi on pakollinen kansallisessa ja sitä ylemmässä kilpailutoiminnassa 13 - 64 -vuotiaille (v. 1955 - 2006 syntyneet). Seura- ja piiritasolla kilpailevat ja hiihtolajeja harrastavat voivat lunastaa itselleen Skipassin, 12-vuotiailla ja nuoremmilla (v. 2007 ja myöhemmin syntyneet) sekä 65-vuotiailla ja vanhemmilla (v. 1954 ja aiemmin syntyneet) Skipassi riittää lisenssiksi kaikkiin kansallisiin kilpailuihin.

Skipassin vaihtaminen lisenssiin kesken kauden ei ole mahdollista vaan lisenssi täytyy ostaa erikseen normaaliin hintaan, vaikka samalle kaudelle olisikin jo hankittu Skipassi.

Maastohiihdon B2-lisenssi, mäkihypyn ja yhdistetyn B2-lisenssi ja alppilajien B3-lisenssi ovat tarkoitettu 12-vuotiaille ja nuoremmille (oltava 12-vuotias tai nuorempi koko lisenssikauden ajan 1.6.2018 - 31.5.2019) ja niiden yhteydessä lunastettu vakuutus on voimassa myös muissa urheilulajeissa (muutkin kuin Hiihtoliiton alaiset urheilulajit). Mikäli lapsi tarvitsee vakuutuksen vain hiihtolajeihin, on tarjolla entiseen tapaan myös ryhmävakuutuksen sisältävä edullinen Skipassi.

Lisenssi- ja kilpailukausi alkaa 1.6.2018 ja päättyy 31.5.2019. Lisenssi on voimassa, kun se on maksettu. Lisenssiin sisältyvä vakuutus tulee voimaan 1.6.2018, mikäli maksu on maksettu 30.6.2018 mennessä (edellyttää, että edellisellä kaudella on ollut voimassa oleva lisenssivakuutus). Myöhemmin lunastettavien lisenssien vakuutus on voimassa maksupäivästä klo 24.00 tai maksuhetkestä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi tarkka maksuaika. Vakuutus päättyy 31.5.2019.

Maastohiihdon sekä mäkihypyn ja yhdistetyn lisenssivakuutus on voimassa myös ampumahiihdon harrastamisessa ja kilpailuissa. Ampumahiihtoon tulee kuitenkin lunastaa oma kilpailulisenssi. Ampumahiihtoliiton kautta lunastettu lisenssivakuutus on voimassa maastohiihdossa.

Valinnaisesti maastohiihdon ja mäkihypyn/yhdistetyn kilpailulisenssiin voi sisällyttää Hiihto-lehden. Hiihto-lehti (6 numeroa kesä-toukokuussa) maksaa lisenssin yhteydessä lunastettuna 30 € (normaalin vuositilauksen hinta 42,95 €). Lisenssi + lehti kannattaa lunastaa heti kauden alussa, jotta varmistaa koko lisenssikauden lehtien saannin.

Seitsemän vuorokauden Try Out -lisenssi on tarkoitettu vain kerran, pari kaudessa kilpaileville. Ko. lisenssin voi lunastaa vakuutuksella tai ilman. Try Out -lisenssin ja -vakuutuksen alkamispäivämäärän saa itse valita. Vakuutus tulee voimaan valitusta alkamispäivämäärästä edellyttäen, että maksu on maksettu ennen kilpailun tai harjoituksen alkua tai maksuhetkestä, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi maksuajankohta. Vakuutus ja lisenssin voimassaolo päättyy seitsemän (7) vuorokauden kuluttua ilmoitetusta alkamisajankohdasta.


Lisenssien hinnat kaudella 2018 - 2019

Maastohiihto

A-lisenssi, 19 - 34 -vuotiaat (s. 1985 - 2000) 117 € sis. vakuutuksen, Hiihto-lehden kanssa 147 €
B1-lisenssi, 13 - 18 -vuotiaat (s. 1.1.2001 - 31.5.2006) 66 € sis. vakuutuksen, Hiihto-lehden kanssa 96 €
B2-lisenssi, 12-vuotiaat ja nuoremmat (s. 1.6.2006 tai myöhemmin) 66 € sis. vakuutuksen, Hiihto-lehden kanssa 96 €
C-lisenssi, 35-vuotiaat ja vanhemmat (s. 1984 tai aikaisemmin) 102 € sis. vakuutuksen, Hiihto-lehden kanssa 132 €
Try Out -lisenssi (7 vrk), kaiken ikäiset, 36 € sis. vakuutuksen
Vakuutusosuudet: A-lisenssi 55 €, B1-lisenssi 19 €, B2-lisenssi 19 €, C-lisenssi 49 € ja Try Out -lisenssi 15 €.
 

Skipassi 2018 - 2019

Edullinen hiihtolajien harrastajan lisenssituote.

Skipassi tarjoaa ryhmävakuutusturvan hiihtolajien harjoituksiin, koulutus-, liikunta- ja valmennusleireille sekä näihin välittömästi liittyville meno- ja paluumatkoille. Skipassi oikeuttaa muun harrastamisen lisäksi osallistumaan myös tietyntasoisiin kilpailuihin.

Maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä Skipassi oikeuttaa osallistumaan piiri-, alue- ja seuratason kilpailuihin, oman seuran järjestämään kansalliseen kilpailuun sekä Hopeasomman loppukilpailuun. Myös maastohiihdon veteraanien SM-kilpailuihin osallistumiseksi riittää Skipassi.

Alppi- ja freestylehiihdossa kaiken ikäiset harrastajat saavat osallistua Skipassilla SSF:n jäsenseurojen järjestämiin, kansallisen kilpailukalenterin ulkopuolisiin seura- ja aluekilpailuihin (alppihiihdossa esim. Mini-masters, Satakuntacup, seuraottelut yms.) sekä oman seuran järjestämiin kansallisiin, kilpailukalenterin mukaisiin kilpailuihin. Freestylehiihdossa myös Kids Aluekilpailuihin riittää kaikenikäisille osallistujille Skipassi.

12-vuotiaat ja nuoremmat (v. 2007 ja myöhemmin syntyneet) sekä 65-vuotiaat ja vanhemmat (v. 1954 ja aiemmin syntyneet) saavat osallistua Skipassilla kaikkeen kansalliseen kilpailutoimintaan.

Maastohiihdon B2-lisenssi, mäkihypyn ja yhdistetyn B2-lisenssi ja alppilajien B3-lisenssi ovat tarkoitettu 12-vuotiaille ja nuoremmille (oltava 12-vuotias tai nuorempi koko lisenssikauden ajan 1.6.2018 - 31.5.2019) ja niiden yhteydessä lunastettu vakuutus on voimassa myös muissa urheilulajeissa (muutkin kuin Hiihtoliiton alaiset urheilulajit). Mikäli lapsi tarvitsee vakuutuksen vain hiihtolajeihin, on tarjolla entiseen tapaan myös ryhmävakuutuksen sisältävä edullinen Skipassi.

13 - 64 -vuotiaat (v. 1955 - 2006 syntyneet) tarvitsevat kilpailulisenssin osallistuessaan kansalliseen kilpailutoimintaan muualla kuin oman seuran järjestämissä kilpailuissa ja Hopeasomman loppukilpailussa sekä maastohiihdon veteraanien SM-kilpailussa. Skipassin vaihtaminen lisenssiin kesken kauden ei ole mahdollista vaan lisenssi täytyy ostaa erikseen normaaliin hintaan, vaikka samalle kaudelle olisi jo hankittu Skipassi.

Skipassien hinnat

Nuorten Skipassi, 18-vuotiaat ja nuoremmat (s. 2001 ja myöhemmin)

Skipassi (sis. ryhmävakuutuksen) 25 €
Skipassi + Hiihto-lehti 55 €
Skipassi + Edge-lehti 47 €

Aikuisten Skipassi, 19-vuotiaat ja vanhemmat (s. 2000 ja aikaisemmin)

Skipassi (sis. ryhmävakuutuksen) 35 €
Skipassi + Hiihto-lehti 65 €
Skipassi + Edge-lehti 57 €


Skipassit sisältävät OP Vakuutuksen ryhmävakuutuksen. Vakuutus tulee voimaan 1.6.2018 ennen tätä päivää maksettujen Skipassien osalta. Myöhemmin lunastetettavien Skipassien vakuutus on voimassa maksupäivästä klo 24.00 tai maksuhetkestä lähtien, mikäli suorituksesta on esittää maksutosite, josta käy ilmi tarkka maksuaika. Vakuutus päättyy 31.5.2019.

Valinnaisesti Skipassiin voi sisällyttää Hiihto- tai Edge-lehden. HUOM! Alppihiihtoseurojen jäsenet saavat Edge-lehden seuran jäsenyyden kautta. Varmistathan seuraltasi ennen lehden tilausta, oletko heidän jäsenlistallaan ja saamassa lehden jo tätä kautta.

Hiihto-lehti (6 numeroa kesä-toukokuussa) maksaa Skipassin yhteydessä lunastettuna 30 € (vuositilaus normaalisti 42,95 €). Skipassi + lehti kannattaa lunastaa heti lisenssikauden alussa, jotta varmistaa koko kauden lehtien saannin.


Skipassin lunastaminen

Skipassit lunastetaan aina netin kautta osoitteessa www.suomisport.fi. Jokaiselle Skipassin lunastajalle muodostuu Suomisport-tili, josta voi milloin tahansa tarkistaa voimassa olevat lisenssinsä ja tietonsa.


Sportti-ID ja Skipassikortti

Jokainen Skipassin lunastaja saa 8-numeroisen Skipassi-/lisenssinumeron eli Sportti-ID:n, joka näkyy Suomisport-profiilissa.

Muovisia Skipassikortteja ei enää postiteta vaan ne korvaa mobiilikortti. Suomisport-kännykkäapplikaatio on ladattavissa Apple Storesta ja Google Playstä iOS- ja Android-alustoille ja sovellus toimii myös offline-tilassa. Suomisportiin kirjaudutaan kännykkään tilattavan kertakäyttösalasanan avulla (alaikäisten lasten vanhemmat voivat lisätä lastensa profiilit omaansa) ja omassa profiilissa näkyy lisenssitiedot. Merkintä voimassaolevasta lisenssistä aktivoituu Suomisport-profiiliin heti maksun jälkeen.


Lisätiedot Skipassiasioissa:
Maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty: Larissa Erola, larissa.erola(@)hiihtoliitto.fi, 040 744 7741
Alppilajit: Minna Karhu, minna.karhu(@)skisport.fi, 0440 211 024


Vahingon sattuessa

Vahinkoapu (https://vahinkoapu.op.fi/) on palvelu, joka opastaa sinua vahingon sattuessa. Löydät Vahinkoavusta myös sinua lähellä olevat lääkärit, korjaamot ja muut OPn yhteistyökumppanit.

Suomen Hiihtoliitto Ry Sporttiturva 1.6.2018 - 31.5.2019 Vakuutusnumero 06-21828

Vahinko sattui

1. Hakeudu Kelakortti mukanasi hoitoon. OPn lääkärikumppanit löydät sivulta vahinkoapu.op.fi. Suosittelemme hoidattamaan ortopediset vammat Pohjola Terveyden toimipisteissä Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Turussa.

2. Pohjola Terveydessä korvaushakemuksen tekeminen onnistuu sairaalan korvauspisteellä sen aukioloaikana. Saat korvauspäätöksen saman tien. Jos vahinko on korvattava, maksat käynnistä ainoastaan vakuutukseen mahdollisesti kuuluvan hoitokorvauksen omavastuuosuuden.

3. Muilla kumppanilääkäreillä maksa lääkärikulut ensin itse ja tee korvaushakemus OPn verkkopalvelussa tai OP-mobiilissa. Tarvitset hakemuksen tekemiseen OPn tai muun pankin verkkopankkitunnukset ja tiedot korvattavista kuluista. Sinun ei tarvitse lähettää kuitteja tai muita asiakirjoja, mutta pidä ne tallessa puolen vuoden ajan - kysymme niitä tarvittaessa. Saat korvauspäätöksen postitse.