Siivouspäivän ploggaushaaste

18.5.2020


Tällä viikolla la 23.5. vietetään valtakunnallista siivouspäivää, jonka yhteydessä haluamme jälleen kannustaa ihmisiä pitämään huolta yhteisen ympäristön siisteydestä ja kannustaa ihmisiä ulkoillessaan keräämään maasta löytyviä roskia. Ploggaus on siitä helppo laji, että se ei tarvitse erityisosaamista tai välineitä, kuka vaan voi poimia näkemänsä roskan ja toimittaa sen roskikseen. 

Edellinen ploggaustempaus järjestettiin huhtikuussa, mutta sen jälkeen teiden varret ovat jo täyttyneet roskista. Toivottavaa toki olisi, ettei tällaisia tempauksia tarvitsisi järjestää, vaan roskat päätyisivät suoraan oikeaan paikkaan.

Savontien päässä, jossa aiemmin sijaitsi jätepiste, on tämän viikon ajan kunnan asettama jäteastia, jonne voi jättää ploggingreissuilta poimittuja roskia. Tämä jäteastia on merkitty Siivouspäivän tunnuksella ja plogging-merkinnällä.

Ploggaajien kannustimeksi some-kanavillamme suoritetaan arvonta, jonka voittajat pääsevät kesällä torille herkuttelemaan. Varsinainen siivouspäivä on la 23.5., mutta kaikki viikon aikana Instagramissa tunnisteella #ploggingmäntyharju jaetut julkiset julkaisut ja Facebook-sivulla olevan Plogging-haasteen yhteydessä jaetut ploggauskuvat, ovat mukana arvonnassa.