Ploggingviikko 13.-19.4.2020

9.4.2020


Mäntyharjussa vietetään 13.-19.4. Ploggingviikkoa, jonka aikana kannustamme ottamaan ulkoillessa roskapussin mukaan ja poimimaan matkalla näkemäsi roskat, ja toimittamaan ne roskikseen. Mäntyharjun 425 vuotisjuhlavuoden kunniaksi Ploggingviikkoa toteuttavat Mäntyharjun Virkistys, Mäntyharjun Reissupolku, sekä Mäntyharjun perusopetus haastavat kaikki kuntalaiset mukaan siistimään yhteistä ympäristöä.

Plogging -termi tulee ruotsin kielen sanoista jogging (lenkkeily) ja plocka upp (poimiminen). Ploggingissa yhdistyvät kätevästi kuntoilu ja ympäristöstä huolehtiminen, ja se sopii kaiken ikäisille kuntotasosta riippumatta. Liikkeelle voi lähteä yhtä lailla kävellen tai juosten, yksin tai yhdessä vaikka koko perheen kanssa. Plogatessa poimitaan reitin varrelta roskia, jotka toimitetaan asianmukaisesti roska-astioihin. Muistathan myös plogatessasi turvallisuuden, säilytä turvallinen etäisyys muihin liikkujiin ja varo teräviä esineitä.

Jakamalla kuvan plogging-saaliistasi Instagramissa #ploggingmäntyharju ja tägäämällä @mjuvirkistys, osallistut Ploggingviikon päätyttyä suoritettavaan arvontaan, jossa  arvotaan jäätelölahjakortteja torin jäätelökioskeille, joilla voittajat pääsevät herkuttelemaan jäätelökauden alettua. Arvontapalkintoja sponsoroi LC Mäntyharju.

Valtakunnallista Plogging-Finland päivää vietetään lauantaina 23.5.2020.