Koronavirustiedote 23.3.2020

23.3.2020

Koronavirus on mullistanut päivittäisen elämämme ja valtioneuvosto on todennut maanantaina 16.3.2020 Suomen olevan poikkeusoloissa. Perjantaina 13.3. ilmoitimme seuran keskeyttävän harjoitustoimintansa 29.3.2020 saakka. Mäntyharjun kunnan johtoryhmän päätöksellä 17.3.2020 Mäntyharjun sisä- ja ulkoliikuntapaikat ovat kuitenkin suljettuina toistaiseksi (koskien koulujen liikuntasaleja, Myllyrinteen kamppailusalia, Kisalaa ja ulkoliikuntapaikoista tekojäätä ja ulkoliikuntapaikkojen pukuhuonetiloja).

Näin ollen Mäntyharjun Virkistyksen (MäVi) toiminta on tauolla ainakin 13.4.2020 saakka.

Keskeytyksen vaikutukset Mäntyharjun Virkistyksen toimintaan

MäVi pyrkii luonnollisesti kaikin keinoin minimoimaan kustannuksensa. Seurassa aloitettiin yt-neuvottelut ja päätoimisen työntekijämme eli kehittämispäällikön työaikaa vähennetään niin, että se on 2 pv/viikossa koko huhtikuun ajan.

Koronaviruksen vaikutus seuran toimintamaksuihin

Olympiakomiteasta on tullut ohjeistus, jossa se toivoo, että seurat koetaan yhteisöinä, joiden jäsenet yhdessä kantavat vastuun tässä vaikeassa tilanteessa. Yhdistyslakiin perustuen seuran sääntöjen mukaisia jäsenmaksuja ei palauteta.

Lähtökohtaisesti seuraamme on kohdannut ylivoimainen este eli force majeure toteuttaa harrastustoimintaa, joten jo maksettujen kausimaksujen palautusvelvollisuutta ei ole. Ymmärrämme, että perheissä voi koronaviruksen aiheuttamien muutosten takia olla taloudellisesti vaikeaa, ja pyrimme parhaan kykymme mukaan tarvittaessa järjestämään kausimaksuille lisämaksuaikaa tai myöntämään huojennusta. Pyydän tässä asiassa olemaan yhteydessä kehittämispäällikköömme sari.karppi@virkistys.fi.

Ryhmien ohjaajat pyrkivät järjestämään jäsenilleen vaihtoehtoista toimintaa esim. videotreenejä ja/tai kotiohjeita. Toivomme jäseniltämme ymmärrystä tässä erittäin poikkeavassa ja myös Mäntyharjun Virkistykselle hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme. Näistäkin haastavista ajoista selvitään yhdessä!

Yhteistyöterveisin

Mäntyharjun Virkistyksen johtokunnan puolesta