Hae mukaan Urheiluakatemiaan

16.3.2020

Etelä-Savon Urheiluakatemiavalmennus Mäntyharjulla lukuvuotena 2020-2021

Urheiluvalmennuksen tavoitteet ja toteutus

• Tavoitteena on sovittaa yhteen kilpaurheilua harrastavien nuorten opiskelu ja kilpaurheilun harrastaminen
  • Urheiluvalmennuskurssit toteutetaan yhteistyössä Etelä-Savon urheiluakatemian kanssa

Valmennus

Valmentajan johdolla tapahtuva valmennus 2 kertaa viikossa, pitkällä välitunnilla klo 11:50-13:00 aikavälillä, tarkempi ajankohta selviää valmennuksen alettua. Harjoitusten päivät saattavat vaihtua lukiokurssien mukaan 7 viikon periodilla. Valmennus on sisällöltään ominaisuusvalmennusta (nopeus, voima, taito, liikkuvuus). Valmennus tapahtuu Lukion, Yhtenäiskoulun tai Kisalan tiloissa. Valmennuksesta vastaa Seppo Parta.

Tukipalvelut

• Etelä-Savon Urheiluakatemian toteuttamat ominaisuustestit kaksi kertaa lukuvuoden aikana
  • Paikallisen SP –gym kuntosalin käyttö veloituksetta.

Valintakriteerit urheiluvalmennukseen

• hakeminen akatemiavalmennukseen tapahtuu viimeistään 1.5.2020 mennessä sähköisellä lomakkeella  https://www.esliikunta.fi/urheiluakatemia/hakeminen/
  • Akatemian www –sivuilla on ilmoitettu aikaisempi päivämäärä, mutta se koskee enemmän maakunnan kaupunkeja.
  • hakemusten perusteella urheilijat kutsutaan akatemiakartoitus – testeihin. Testit järjestetään Mäntyharjulla 19.8. klo 10:00-12:00, Kisalassa.
  • Testeinä on Kasva Urheilijaksi testistä, Sisupunnerrus, Sisuvatsa, 2 kg kuntopallon heitto alakautta, 20 m nopeus paikaltaan sekä piip juoksu.  https://www.kasvaurheilijaksi.fi/ominaisuustesti
  • Urheilijat valitaan akatemiaan testien perusteella, joten sitoutumista ja tavoitteellisuutta edellytetään.
  • Urheilijoiden tulokset arvioidaan käyttämällä vertailupohjana Tanhuvaaran urheiluopiston testituloksia, joissa vertailupohjana on useita tuhansia testejä. Tulokset skaalautuvat sukupuolen ja iän mukaisesti. Testiin valmistautumista suositellaan.
  • Toiminnasta pidetään infot kevään 2020 aikana seuraavasti:
    • Lukiolla rehtori Jyrki Taumalan johdolla Lukion tutustumispäivän aikana.
    • Yläkoululaisille ja sinne siirtyville nykyisille 6. lk oppilaille Yhtenäiskoulun salissa perjantaina 17.4 klo 11:30.

Maksut

• Urheiluvalmennukseen osallistuvalta peritään vuosittain akatemiapassimaksu. Valmennusmaksun suuruus lukuvuotta 2020-2021 koskien on 100 €/urheilija. Maksu laskutetaan syyslukukaudella 50 € ja kevätlukukaudella 50 €.

YHTEYDENOTOT

Urheiluakatemian koordinaattori