Marita Mattila Itä-Suomen liikuntaneuvostoon ja Voimisteluliiton hallitukseen

18.11.2015

MäVin varapuheenjohtaja ja Voimistelu- ja tanssijaoston puheenjohtaja Marita Mattila on valittu Itä-Savon liikuntaneuvostoon, sekä uudelle kolmevuotiskaudelle Voimisteluliiton hallitukseen harrastevoimistelun edustajana.

Toukokuussa 2015 voimaan tulleen uuden liikuntalain mukaan liikunnan aluehallintotehtävistä vastaavat aluehallintovirastot. Maakuntaliittojen tehtävä on nimetä Aluehallintovirastonsa alueelle liikuntaneuvosto.  Itä-Suomen AVIn alueella toimivien kolmen maakunnan  - Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan  - kesken on päätetty Itä-Suomen liikuntaneuvoston kokoonpanoksi 12 jäsentä,  neljä jokaisesta maakunnasta.  Alueellisen liikuntaneuvoston tehtävänä on ottaa kantaa keskeisiin liikunnan kehittämisasioihin ja liikuntasektorin avustuksiin.

 

Etelä-Savon maakuntaliitto on maakunnan edustajien nimeämisesityksessään ottanut huomioon laajasti maakunnan eri toimijat sekä alueellisen edustavuuden. Lähtökohtana on ollut se, että edustettuina ovat mahdollisimman monipuolisesti liikunnan ja hyvinvoinnin kansalais- ja järjestötoiminta, kuntasektori sekä liikunta-alan koulutuksen asiantuntemus. Mattilan lisäksi maakunnan edustajiksi liikuntaneuvostoon nimettiin Etelä-Savon Liikunnan toiminnanjohtaja Heino Lipsanen (toimii myös neuvoston varapuheenjohtajana), Tanhuvaaran urheiluopiston rehtori Erkki Kauppinen ja Sulkavan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka.

Teksti lainattu Etelä-Savon maakuntaliiton sivuilta.