Marita Mattila Voimisteluliiton Savo-Karjalan alueen asiantuntijaryhmän puheenjohtajaksi

21.12.2011

MäVi Voimistelu- ja tanssijaoston puheenjohtaja Marita Mattila on valittu Suomen Voimisteluliiton Savo-Karjalan alueen asiantuntijaryhmän puheenjohtajaksi vuosiksi 2012-2014. Valinta suoritettiin Voimisteluliiton vanhan ja uuden hallituksen yhteiskokouksessa, hallitus oli tyytyväinen sekä hakijoiden määrään, että laatuun. Voimisteluliiton luottamushenkilöorganisaatiossa on tapahtunut muutoksia ja uudet asiantuntijatyöryhmät korvaavat aiemmin toimineet aluejaostot.

-       Marita on hyvä valinta Savo-Karjalan alueen voimistelu- ja seuratoiminnan asiantuntijaryhmän johtajaksi, sillä hänellä on laaja-alaista asiantuntemusta molemmilta sektoreilta. Maritalla on sekä vahva ja monipuolinen voimistelutausta ja vankka kokemus nuorten kanssa toimimisesta ja seuratoiminnan johtamisesta, iloitsee Voimisteluliiton Savo-Karjalan alueen aluepäällikkö Mervi Arsiola Mattilan valinnasta työryhmän johtoon.

-       Elämänkaarijärjestönä Suomen Voimisteluliitto edistää kaiken ikäisten harrastajien ja kilpailijoiden voimistelua aina huipulle saakka. Aluetoiminnan tavoitteena on edistää seurojen välistä yhteistyötä ja vetovoimaisuutta, sekä toiminnan laatua.
Kaksi merkittävää osa-aluetta asiantuntijaryhmän toiminnassa ovat koulutus ja Voimisteluliiton suurtapahtumat. Vuonna 2013 järjestettävä SunLahti ja 2015 häämöttävä kansainvälinen Gymnaestrada-voimistelutapahtuma Helsingissä kokoavat yhteen tuhansia voimistelun ystäviä.
MäVin Voimistelu- ja tanssijaostossa otettiin Mattilan valinta hyvillä mielin vastaan. Mattila on johdattanut jaostoa kehittämisaskelissa Svoli 2010 pro seurat –hankkeesta Sinettiseuraksi. Jaoston harrastajamäärää ja voimistelutarjontaa on saatu lisättyä vuosi vuodelta. Asema Savo-Karjalan alueen asiantuntijaryhmässä lisännee myös eteläsavolaisen harrastevoimistelun näkökulmaa voimistelu- ja seuratoiminnan kehittämisessä.
Marita Mattila toimii MäVi Voimistelu- ja tanssijaoston puheenjohtajana, sekä MäVin johtokunnan jäsenenä. Voimisteluhistoria: Sysmän Naisvoimistelijat (1965 - 1979), Suomalainen Naisvoimisteluseura, Helsinki (1979-1987) , Mikkelin Naisvoimistelijat (1993-1995), Mäntyharjun Virkistys (1995-)

Lisäksi Marita Mattila on toiminut Suomen voimisteluliiton aluekouluttajana, Svoli 2010 pro seurat -hanketyöryhmän jäsenenä ja seurakonsulttina, sekä suurtapahtumakoreografina seuraavissa tapahtumissa: Sun Svoli (2006, Tampere), Gymnaestrada (2007, Dornbirn), Gymnaestrada (2011, Lausanne) ja Sun Lahti (2013, Lahti).